uw muziek of uw leven

Kon Studio Brussel geen beter thema vinden voor zijn jaarlijks Music For Life circus?
Ik denk het niet, geen mens die het zich nog herinnert ook ik niet.
Het toeval wil dat ik gisteren iemand zag met de badge op zijn vest geknoopt, het moet zowat de enige badge zijn die nog een drager heeft.

Badge For Life Drager

Ik geef toe de voorbije jaren was Music For Life een groots gebeuren, je moest al ingeënt zijn tegen medeleven, elke vorm van kuddegevoel en andere gevoelens van solidariteit. Wie me kent weet dat ik niet tegen solidariteit ben hoe commercieel het ook wordt georganiseerd. Het was eerlijk gezegd toch wel leuke radio elk jaar opnieuw, de op touw gezette acties namen soms ongewone proporties aan of vereisten buitenaardse inspanningen. Met ongeziene beelden in Vlaanderen en daarbuiten. Maar de actie werd een slaaf van zijn eigen succes, dat opgelegde massa enthousiasme voelde een beetje ongemakkelijk aan en wijselijk besloot men iets anders te gaan doen.
Maar daar stopt het ‘positieve’ verhaal…

Dit jaar sloegen ze de bal helemaal mis. Was het de voorbij edities al niet helemaal duidelijk hoeveel geld er uiteindelijk echt naar het goede doel ging en waarvoor het juist werd aangewend dan was het dit jaar veel mist die maar niet optrok.
Hoe het ging het alweer in zijn werk. O Ja, je kocht een badge … van 1 euro. Met die badge kon je gratis deelnemen aan allerlei activiteiten georganiseerd door bedrijven, vzw’s en particulieren.
Maar ben ik de enige die het gevoel had dat veel mensen enkel deze badge kochten om goedkoop profijt te doen. Dat de Badge 4 Life vooral 1 euro uitgeven was, om te profiteren van gratis champagne, cava, taart en exclusieve concertjes … en ja dementie werd ook even onder de aandacht geplaatst.
Dementie stelt zich in de praktijk vooral bij 60-plussers maar wedden dat deze actie ondertussen collectief vergeten is, door een soort vroegtijdige dementie ook egoïsme genoemd.

Het moest er even uit, ook al zijn het bijna vijgen na Pasen.
Als er nog mensen zijn die deze badge nog dragen of een drager hebben gespot, spreek me tegen!

Advertentie

Een gedachte over “uw muziek of uw leven

  1. Big had voor mij een batch bij en voor de kids en we zijn nergens gaan profiteren :-), nu ik vond de actie ook geen succes,……maar bon ik ben dan ook geen studio brussel fan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s